Dobrodošli na straneh KUD Cerkvenjak

Cerkvenjak po poti Broadwaya in HollywoodaPo dolgih sušnih letih dramskega neustvarjanja (zadnja dramska predstava domačih igralcev je bila namreč odigrana davnega leta 1982) smo končno poživili kraj tudi s tem manjkajočim členom kulture. V januarju 2010 smo začeli z zbiranjem kandidatov za na oder, februarja pa je bil voz že poln in začele so se nadvse naporne a tudi zabavne gledališke vaje. Za režijo nam je uspelo prepričati vsestranskega gledališkega mojstra Milana Černela, ki mu je v bližnji okolici uspelo na noge postaviti kar nekaj gledaliških projektov, je pa tudi vodja kulturnega ustvarjanja v sosednjih Vitomarcih.

Večina igralcev se v tej vlogi znašla prvič, vendar so vsi rutinirano premagali tremo, ki je bila še posebej prisotna prav na prvi igri, ki se je odvijala v času občinskega praznika, 27.junija 2010, na domačem odru v Cerkvenjaku. 'Gosposka kmetija' je dvakrat napolnila dvorano do zadnjega kotička, kar pomeni, da je ekipa na pravi poti. Od takrat je minilo že kar nekaj časa in danes imajo igralci za sabo kar nekaj kilometrine v smislu igranih predstav.

V dramsko skupino vabimo tudi vse, ki jih to veseli, obljubljamo pa odlično vzdušje, zabavo, neprecenljivo družbo, malo truda in veliko smeha.


Kontakt vodje dramske skupine: natalija.zunic@gmail.com

 

 

Utrinki Gosposke kmetije


NOVO!

Javni razpis za 26. festival narodno-zabavne glasbe Slovenije "SLOVENSKOGORIŠKI KLOPOTEC CERKVENJAK 2013"


Kulturno društvo Cerkvenjak razpisuje 
26. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE z imenom
»Slovenskogoriški Klopotec, Cerkvenjak 2013«

ki bo v petek, 18.10.2013

ob 19.00 uri v Cerkvenjaku.

  Natančnejše razpisne pogoje in prijavnico za festival lahko najdete na povezavi:

...

DRAMSKA SKUPINA KULTURNEGA DRUŠTVA CERKVENJAK VABI 

Po številnih uspešno odigranih ponovitvah predstave Gosposka kmetija  in nekaj mesecih študioznih vaj je dramska sekcija KD Cerkvenjak pripravila novo predstavo:

komedijo
 KLINIKA SV. ANTONA, ki je priredba zgodbe: To imamo v družini, avtorja Raya Conneya.

Režija in priredba: ...

23. festival narodnozabavne glasbe v Cerkvenjaku je uspel!

Ekipa kulturnega društva Cerkvenjak je v letu 2010 resnično zablestela na vseh ravneh. Poleg vzpostavitve dveh novih sekcij nam je uspelo pod streho spraviti tudi naš največji projekt – Slovenskogoriški klopotec narodnozabavne glasbe Cerkvenjak 2010!

Občinstvo je bilo navdušeno (razen ...