Dobrodošli na straneh KUD Cerkvenjak
Novice, dogodki in prireditve 

 

Javni razpis za 26. festival

narodno-zabavne glasbe Slovenije

"SLOVENSKOGORIŠKI KLOPOTEC CERKVENJAK 2013"


Kulturno društvo Cerkvenjak razpisuje 
26. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE z imenom
»Slovenskogoriški Klopotec, Cerkvenjak 2013«

ki bo v petek, 18.10.2013

ob 19.00 uri v Cerkvenjaku.

  Natančnejše razpisne pogoje in prijavnico za festival lahko najdete na povezavi:

/scripts/download.php?file=/data/upload/razpis_za_festival_CERKVENJAK_2013.docx

Za nastop na festivalu se je mogoče prijaviti najkasneje do 1. septembra 2013 na naslov:


Kulturno društvo Cerkvenjak - za Festival
Cerkvenjak 25
2236 Cerkvenjak

ali elektronski naslov:

kultura.cerkvenjak@gmail.com


Na tem naslovu smo vam na voljo tudi za dodatne informacije. Informacije pa lahko dobite tudi osebno na telefonski številki: 041 799 582 (Primož Čuček). 

Vabljeni v Cerkvenjak, kjer bo spet veselo!

KUD Cerkvenjak

 

 
 
Dramska sekcija
KUD-a Cerkvenjak

DRAMSKA SKUPINA KULTURNEGA DRUŠTVA CERKVENJAK VABI 

Po številnih uspešno odigranih ponovitvah predstave Gosposka kmetija  in nekaj mesecih študioznih vaj je dramska sekcija KD Cerkvenjak pripravila novo predstavo:

komedijo
 KLINIKA SV. ANTONA, ki je priredba zgodbe: To imamo v družini, avtorja Raya Conneya.

Režija in priredba: Milan Černel

IGRAJO:
dr.Golob - Jernej Rajh
dr.Zajc - Primož Čuček
dr. Kobilica - Srečko Furšt
direktorica Bogomila - Vera Arih
Sestra Helga - Marjeta Simonič
Violeta Golob - Martina Gredar
Vesna Skok - Natalija Žunič Živko
Mihi - Tjaša Simonič
Pacientka Roza - Vera Furšt
Pacient Vinko - Vlado Poljanec
policaj Štefan - David Poljanec

Pomoč za odrom: Leon Pučko - Lenč

Predstavo bomo ponovno odigrali, v petek 1.7.2011 ob 19:00 v dvorani kulturnega doma v Cerkvenjaku.

Pridite, ne bo Vam žal!

Če želite, da gostujemo tudi pri Vas, kontaktirajte vodjo dramske sekcije:
natalija.zunic@gmail.com

 
 
Mladih 5 - zmagovalci po oceni strokovne komisije

23. festival narodnozabavne glasbe v Cerkvenjaku je uspel!


Ekipa kulturnega društva Cerkvenjak je v letu 2010 resnično zablestela na vseh ravneh. Poleg vzpostavitve dveh novih sekcij nam je uspelo pod streho spraviti tudi naš največji projekt – Slovenskogoriški klopotec narodnozabavne glasbe Cerkvenjak 2010!

Občinstvo je bilo navdušeno (razen posameznikov, ki so zaradi premajhnih kapacitet na žalost morali ostati pred vrati), v zaodrju se je trlo veselih in nasmejanih vrhunskih glasbenikov, na odru pa so se igrale tako všečne viže, kot že dolgo ne. Ekipa organizatorjev kljub vsemu vloženemu trudu ni pričakovala takšnega pozitivnega odziva ansamblov, še manj pa gledalcev, zato smo v avli pred dvorano pripravili tudi manjši nadomestek v obliki neposrednega prenosa na platno za vse, ki niso mogli v dvorano. Strokovna komisija, ki so jo sestavljali predsednik Franc Štuhec iz Velike Nedelje, Darja Zorko iz Maribora ter Božo Čobec iz Lenarta, je opravila veliko in izjemno težko delo. Kljub nekaterim namigovanjem o pristranskosti lahko organizatorji mirno zagotovimo, da je ocenjevanje potekalo izjemno detajlno, strokovno in nepristransko.

Letos smo tudi razširili število nagrad in tako malce obogatili našo prireditev. Prvič na tem festivalu smo podelili nagrade za najboljše besedilo, glasbo in aranžma. Nagrado za najboljše besedilo je prejela Majda Rebernik, za skladbo Samotni so večeri v izvedbi ansambla Minutka, najboljšo melodijo – priredbo venčka slovenskih ljudskih so izvedlil Mladih 5, najboljši aranžma pa je spisal Avgust Skaza. Strokovna komisija je zmago podelila kar domačinom, ansamblu Mladih 5, ki so se sploh prvič predstavili na kateremkoli festivalu, svojo prvo skladbo Poletne noči pa so ustvarjali kar leto in pol. Drugo mesto je osvojil ansambel Štajerband, ki se mu je pridružil tudi znani pevec narodnozabavnih viž, Rudi Šantl, tretje mesto pa je osvojil ansambel Minutka, ki se je tudi prvič predstavil na našem festivalu. Kakorkoli gledano, nagrado so bile podeljene v prave roke – v prihodnosti bomo prav gotovo še poskusili razširiti spekter nagrad.

Vse v dvorani pa je najbolj zanimalo predvsem, kdo bo osvojil prvo mesto po glasovih občinstva. Čeprav organizatorji stremimo k temu, da bi bilo tudi to glasovanje čimbolj nepristransko, zato smo tudi močno omejili število rezerviranih vstopnic za vse ansamble. Kljub temu je domače občinstvo imelo kar težko nalogo, saj kar dva ansambla – Mladi muzikantje in Mladih 5 – prihajata iz Cerkvenjaka, daleč vstran pa ne domujejo niti Štajerski fakini. Občinstvo je na koncu največ glasov namenilo ansamblu Mladi muzikantje in skladbi Vračam se rad v Slovenske Gorice. Vsem nagrajenim iskreno čestitamo!

Prireditev je bila odlično medijsko podprta, saj se je festival oglaševal na kar nekaj radijskih postajah, obiskali so ga predstavniki Golica TV in največjega narodnozabavnega spletnega portala www.narodnjak.si, snemala ga je pa tudi ekipa TV Radgona. Festival se bo v posnetku predvajal na Radiu Prlek in na Radiu Slovenske Gorice, z ostalimi radijskimi postajami pa se še dogovarjamo.

Kmalu bomo pričeli tudi s pripravami za festival v naslednjem letu, pri čemer se bomo zelo potrudili, da bi izpolnili vse želje tako ansamblom kot tudi poslušalcem in obiskovalcem. Že zdaj lahko obljubimo, da nihče ne bo ostal zunaj prireditvenega prostora!

Vse čestitke ekipi, vidimo se torej naslednje leto!

 
Mladi muzikantje - zmagovalci po mnenju občinstva
 
Cerkvenjak - kraj z dolgo tradicijo narodnozabavnih festivalov

Festival narodnozabavne glasbe Cerkvenjak 2010


10.09.2010


Po enoletnem premoru se je ekipa Kulturnega društva Cerkvenjak spet potrudila in se odločila popestriti glasbeno dogajanje na Cerkvenjaškem odru. Tako bo letos 10. Septembra potekal že 23. Festival narodnozabavne glasbe z izvirnim imenom 'Slovenskogoriški klopotec narodnozabavne glasbe Cerkvenjak 2010'. Prireditev 'Klopotec', kot ga domačini radi imenujemo, bo tokrat potekala v dvorani kulturnega doma, saj nam planirane velike športne dvorane kljub vsem naporom še ni uspelo postaviti. Skupaj je bilo prijavljenih 19 ansamblov, od katerih je naša strokovna komisija morala izločiti 6 ansamblov, saj trenutni resursi ne omogočajo predizbora, presenetilo nas je pa tudi veliko zanimanje, kar je jasen znak, da smo se letos še posebej potrudili. Sprva je bilo za nastop na festivalu načrtovanih 10-12 ansamblov, a se je odločilo nastopiti tudi nekaj v širši javnosti morda neznanih skupin iz bližnje okolice, ki so kljub večletnemu delovanju končno tudi svojo lastno skladbo, in bi rade predstavile prav na 'domačem' odru, zato smo število nastopajočih malo razširili. Ker ni lepšega , kot svoj krstni nastop na festivalih udejaniti prav na domačem odru, bo tudi med občinstvom zelo veselo, ko se bo navijalo za svoje muzikante.

Seznam nastopajočih:

1. Ansambel Galop
2. Ansambel Gama
3. Ansambel Minutka
4. Ansambel Naveza
5. Ansambel Šaljivci
6. Ansambel Veneti
7. Ansambel Žargon
8. Ansambel Euro kvintet
9. Ansambel Mladi godci
10. Ansambel Mladi muzikantje
11. Ansambel Mladih 5
12. Ansambel Štajer band
13. Ansambel Štajerski fakini

Posnetke festivala boste lahko poslušali tudi na Radiu Slovenske gorice in na Radiu Prlek, ki sta pristopila kot medijska pokrovitelja. Kljub temu, da je v zadnjem času narodnozabavna glasba vedno bolj popularna po vsej Sloveniji, Slovenske Gorice ostajajo eden glavnih in neusahljivih virov mladih skupin, ki jih bodo na festivalu dopolnili tudi izkušeni glasbeniki iz drugih koncev Slovenije, zato se za dobro razpoloženje ni bati.

Se vidimo torej v Cerkvenjaku!
 
Staro in mlado se zbere v središču vasi
 
Mladi muzikanti kot domačini  že vrsto let navdušujejo, končno pa so začeli ustvarjati  tudi svoje lastne skladbe. Ne dvomimo, kdo bo v prihodnosti nosil glasbene hlače  na domačem terenu...
Klopotec 2008 - vtisi in rezultati

Za nami je 22. Slovenskogoriški klopotec narodnozabavne glasbe Cerkvenjak 2008. Kljub hladnemu vremenu se je v srednje velikem šotoru poleg osnovne šole zbralo okoli 450 navdušencev, ki so, po njihovih besedah sodeč, v glasbi uživali, kot že dolgo ne. Kako tudi ne bi, saj so tovrstni festivali ena redkih priložnosti, da uživamo v čisto domačih vižah, ki nas vedno znova spravijo v dobro voljo in vzbudijo spomine na čase, ko elektronska in bum-bum glasba še ni kraljevala na radijskih postajah.
Med gosti so prevladovali predvsem obiskovalci iz okoliških krajev, pa tudi iz ljubljanskega in širšega štajerskega okoliša, ki so v Cerkvenjak priromali kar z ansambli. Da je bilo domačinov manj, kot prejšnja leta, ne gre zameriti, saj če vemo, da še mnogi od preteklih neurij popravljajo strehe in da je prav v tem obdobju čas trgatev, potem lahko hitro ugotovimo, kje so se zadržali.

Na odru je nastopilo 9 ansamblov: domačini Mladi muzikantje in Pajdaši; lanski zmagovalci ansambel Naveza; prvič v naših krajih dva mlada ansambla iz okolice Horjula, Mladi godci in Jurčki; ansambel Nemir; stari znanci festivalov v Cerkvenjaku in Lenartu, Harmonija iz Nove Cerkve in ansambel JO&VI iz Gorišnice; ter najštevilčnejša zasedba večera, ansambel bratov Jamnik, bolj znani kot Oberkrainerji. V zadnjem hipu sta se zaradi objektivnih razlogov odjavila ansambel Žibert in ansambel Zdomarji, že prej pa so nastop zaradi bolezni enega od članov odpovedali še eni domačini, Štajerski fakini.
Podelili smo 3 nagrade strokovne žirije in eno nagrado občinstva. Strokovna komisija, ki so jo sestavljali predsednik Darko Škerget, sicer član zasedbe Završki fantje; Aleš Meglič, Alen Ojcinger in Damjan Kolarič, je pričakovano podelila prvo nagrado ansamblu bratov Jamnik s skladbo Slovenska kri, na drugo mesto so se uvrstili Pajdaši s pesmijo Kdor ljubi dom, tretjo nagrado pa so si priigrali ansambel Harmonija s skladbo Dom nas vedno čaka.
Nagrado občinstva so si priigrali Mladi muzikantje s skladbo Mami za praznik, ki so sploh prvič nastopili na katerem od festivalov in takoj poželi uspeh v domačem brlogu. Drugo mesto so po štetju glasov zasedli Pajdaši, tretje mesto pa ansambel Naveza s skladbo Kmečki fant.
Naj omenimo še to, da se je večer nadaljeval z ansamblom Pajdaši, ki so vse tiste, ki so kljub hladu ostali in zaplesali, ogrevali s svojimi ritmi vse do jutra.

Vsekakor se organizatorji zavedamo, da nas čaka še veliko dela, če bomo hoteli festival dvigniti na najvišji možni nivo in podeljevati primerljive in všečne nagrade, vendar se je potrebno zavedati, da je vsa ekipa delala in sodelovala prostovoljno in brez vsakršnega plačila, zato se je na tem mestu potrebno zahvaliti vsem, ki so kakorkoli s svojo voljo, nasveti, časom in seveda financami pripomogli k uspešni izpeljavi 22. Klopotca narodnozabavne glasbe. Vsa zahvala gre tudi maloštevilnim sponzorjem, ki jih vsako leto brez prestanka gnjavimo in se jim z uspešno organizacijo in promocijo poskušamo odkupiti.

Vsi nastopajoči:

1. Ansambel JURČKI
2. Ansambel HARMONIJA
3. Ansambel JO&VI
4. Ansambel NEMIR
5. Ansambel BRATOV JAMNIK
6. Ansambel NAVEZA
7. Ansambel MLADI MUZIKANTJE
8. Ansambel PAJDAŠI
9. Ansambel MLADI GODCI
 
Ansambel bratov Jamnik, bolj znan pod imenom Oberkrainer, je letos zasluženo prejel prvo nagrado strokovne žirije. Glasovi občinstva se s tem sicer niso strinjali, so pakljub temu poželi bučen aplavz publike.
 
Tadej Toš se med nastopom odlično vživi v like, tako da s samo svojo pojavo povzroči smeh
TADEJ TOŠ - HAMLET V CERKVENJAKU

Tako je! V kulturnem domu v Cerkvenjaku smo bili priča nastopu Tadeja Toša, ki na nenavaden in humoren način prikazuje človeško realnost skozi lik, ki ga je odkril 'neki' Shakespeare. Gre za prvo stand-up komedijo, ki je bila kadarkoli uprizorjena na odrskih deskah v Cerkvenjaku oziroma za tour de force predstavo, kot ji pravi Toš. zujjhgff
Tadej Toš je doma iz okolice Ptuja in že vrsto let nastopa in dela v Mariborskem gledališču. Je torej pravi in pristen Štajerec, ki ima korenine tudi v Cerkvenjaku, natančneje v slovenskogoriški vasici Brengovi, kjer so živeli njegovi sorodniki in s katero se je veselo spogledoval vse do časa, ko so se šolmoštri na previsokih položajih odločili, da bodo po njej dolini (Brengove) speljali avtocesto. In kot pravi Toš: ˝Ne bo men' vsaki Prekmurec v spalnico gledal!˝
Skozi njegovo monokomedijo spoznamo več likov, v katerih prepoznamo tudi sami sebe in svet okrog nas, čeprav se tega zavemo šele kasneje, ko smeh končno poneha. Verjetno nihče od obiskovalcev lep čas ne bo pozabil babice na biciklu, resnic o moških in ženskah, predvsem pa se bo vsak zdrznil ob omembi Renaulta Thalie. Zakaj? Oglejte si predstavo!
 


NOVO!

Javni razpis za 26. festival narodno-zabavne glasbe Slovenije "SLOVENSKOGORIŠKI KLOPOTEC CERKVENJAK 2013"


Kulturno društvo Cerkvenjak razpisuje 
26. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE z imenom
»Slovenskogoriški Klopotec, Cerkvenjak 2013«

ki bo v petek, 18.10.2013

ob 19.00 uri v Cerkvenjaku.

  Natančnejše razpisne pogoje in prijavnico za festival lahko najdete na povezavi:

...

DRAMSKA SKUPINA KULTURNEGA DRUŠTVA CERKVENJAK VABI 

Po številnih uspešno odigranih ponovitvah predstave Gosposka kmetija  in nekaj mesecih študioznih vaj je dramska sekcija KD Cerkvenjak pripravila novo predstavo:

komedijo
 KLINIKA SV. ANTONA, ki je priredba zgodbe: To imamo v družini, avtorja Raya Conneya.

Režija in priredba: ...

23. festival narodnozabavne glasbe v Cerkvenjaku je uspel!

Ekipa kulturnega društva Cerkvenjak je v letu 2010 resnično zablestela na vseh ravneh. Poleg vzpostavitve dveh novih sekcij nam je uspelo pod streho spraviti tudi naš največji projekt – Slovenskogoriški klopotec narodnozabavne glasbe Cerkvenjak 2010!

Občinstvo je bilo navdušeno (razen ...