Dobrodošli na straneh KUD Cerkvenjak

23. festival narodnozabavne glasbe v Cerkvenjaku je uspel!Ekipa kulturnega društva Cerkvenjak je v letu 2010 resnično zablestela na vseh ravneh. Poleg vzpostavitve dveh novih sekcij nam je uspelo pod streho spraviti tudi naš največji projekt – Slovenskogoriški klopotec narodnozabavne glasbe Cerkvenjak 2010!

Občinstvo je bilo navdušeno (razen posameznikov, ki so zaradi premajhnih kapacitet na žalost morali ostati pred vrati), v zaodrju se je trlo veselih in nasmejanih vrhunskih glasbenikov, na odru pa so se igrale tako všečne viže, kot že dolgo ne. Ekipa organizatorjev kljub vsemu vloženemu trudu ni pričakovala takšnega pozitivnega odziva ansamblov, še manj pa gledalcev, zato smo v avli pred dvorano pripravili tudi manjši nadomestek v obliki neposrednega prenosa na platno za vse, ki niso mogli v dvorano. Strokovna komisija, ki so jo sestavljali predsednik Franc Štuhec iz Velike Nedelje, Darja Zorko iz Maribora ter Božo Čobec iz Lenarta, je opravila veliko in izjemno težko delo. Kljub nekaterim namigovanjem o pristranskosti lahko organizatorji mirno zagotovimo, da je ocenjevanje potekalo izjemno detajlno, strokovno in nepristransko.

Letos smo tudi razširili število nagrad in tako malce obogatili našo prireditev. Prvič na tem festivalu smo podelili nagrade za najboljše besedilo, glasbo in aranžma. Nagrado za najboljše besedilo je prejela Majda Rebernik, za skladbo Samotni so večeri v izvedbi ansambla Minutka, najboljšo melodijo – priredbo venčka slovenskih ljudskih so izvedlil Mladih 5, najboljši aranžma pa je spisal Avgust Skaza. Strokovna komisija je zmago podelila kar domačinom, ansamblu Mladih 5, ki so se sploh prvič predstavili na kateremkoli festivalu, svojo prvo skladbo Poletne noči pa so ustvarjali kar leto in pol. Drugo mesto je osvojil ansambel Štajerband, ki se mu je pridružil tudi znani pevec narodnozabavnih viž, Rudi Šantl, tretje mesto pa je osvojil ansambel Minutka, ki se je tudi prvič predstavil na našem festivalu. Kakorkoli gledano, nagrado so bile podeljene v prave roke – v prihodnosti bomo prav gotovo še poskusili razširiti spekter nagrad.

Vse v dvorani pa je najbolj zanimalo predvsem, kdo bo osvojil prvo mesto po glasovih občinstva. Čeprav organizatorji stremimo k temu, da bi bilo tudi to glasovanje čimbolj nepristransko, zato smo tudi močno omejili število rezerviranih vstopnic za vse ansamble. Kljub temu je domače občinstvo imelo kar težko nalogo, saj kar dva ansambla – Mladi muzikantje in Mladih 5 – prihajata iz Cerkvenjaka, daleč vstran pa ne domujejo niti Štajerski fakini. Občinstvo je na koncu največ glasov namenilo ansamblu Mladi muzikantje in skladbi Vračam se rad v Slovenske Gorice. Vsem nagrajenim iskreno čestitamo!

Prireditev je bila odlično medijsko podprta, saj se je festival oglaševal na kar nekaj radijskih postajah, obiskali so ga predstavniki Golica TV in največjega narodnozabavnega spletnega portala www.narodnjak.si, snemala ga je pa tudi ekipa TV Radgona. Festival se bo v posnetku predvajal na Radiu Prlek in na Radiu Slovenske Gorice, z ostalimi radijskimi postajami pa se še dogovarjamo.

Kmalu bomo pričeli tudi s pripravami za festival v naslednjem letu, pri čemer se bomo zelo potrudili, da bi izpolnili vse želje tako ansamblom kot tudi poslušalcem in obiskovalcem. Že zdaj lahko obljubimo, da nihče ne bo ostal zunaj prireditvenega prostora!

Vse čestitke ekipi, vidimo se torej naslednje leto!

Danijel Zorko, Direktor festivala
E-pošta: zorike@gmail.com
 
Mladih 5
Štajerbend
Ansambel Minutka
Mladi muzikantje


NOVO!

Javni razpis za 26. festival narodno-zabavne glasbe Slovenije "SLOVENSKOGORIŠKI KLOPOTEC CERKVENJAK 2013"


Kulturno društvo Cerkvenjak razpisuje 
26. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE z imenom
»Slovenskogoriški Klopotec, Cerkvenjak 2013«

ki bo v petek, 18.10.2013

ob 19.00 uri v Cerkvenjaku.

  Natančnejše razpisne pogoje in prijavnico za festival lahko najdete na povezavi:

...

DRAMSKA SKUPINA KULTURNEGA DRUŠTVA CERKVENJAK VABI 

Po številnih uspešno odigranih ponovitvah predstave Gosposka kmetija  in nekaj mesecih študioznih vaj je dramska sekcija KD Cerkvenjak pripravila novo predstavo:

komedijo
 KLINIKA SV. ANTONA, ki je priredba zgodbe: To imamo v družini, avtorja Raya Conneya.

Režija in priredba: ...

23. festival narodnozabavne glasbe v Cerkvenjaku je uspel!

Ekipa kulturnega društva Cerkvenjak je v letu 2010 resnično zablestela na vseh ravneh. Poleg vzpostavitve dveh novih sekcij nam je uspelo pod streho spraviti tudi naš največji projekt – Slovenskogoriški klopotec narodnozabavne glasbe Cerkvenjak 2010!

Občinstvo je bilo navdušeno (razen ...