Dobrodošli na straneh KUD Cerkvenjak

O Društvu

Kulturno društvo Cerkvenjak (KUD Cerkvenjak) deluje že preko 100 let, pod tem imenom pa ga pomnimo od konca 2. svetovne vojne. Največjo prepoznavnost smo v zadnjem obdobju dosegli predvsem z našimi folklornimi plesalci, ki na različnih tekmovanjih žanjejo lepe uspehe, so pa tudi nepogrešljiv element vseh krajevnih proslav ter kulturnih dogodkov, svojo prepoznavnost pa gradijo tudi z nastopi po okoliških prireditvah.

Relativno nova vodstvena struktura društva, ki je bila izvoljena maja 2007, je bila postavljena pred težko preizkušnjo, saj je bilo potrebno oživiti nekatere prireditve, predvsem pa je bilo potrebno pritegniti čimveč ljudi k sodelovanju. Čeprav nam je do neke mere uspelo, smo si zadali precej višje cilje, saj znaša povprečna starost članov upravnega odbora okoli 30 let in smo vsi še polni idej in energije.

Naše aktivnosti

Čeprav to naši krajani včasih ne čutijo, je društvo aktivno domala čez vse leto. Nekatere prireditve so v našem kraju že tako znane in samoumevne, da se preprosto pozabi, da za njimi stoji ogromno truda in dela prav kulturnega društva. Koledarsko leto pri nas izgleda nekako takole:
V januarju priredimo ponavadi srečanje pevskih zborov, aktivno pa s svojimi vajami in prestavami delujeta tudi dramska in pevska sekcija. V zimskih mesecih smo se večere odločili popestriti tudi z zimskim kinom, ki je naletel na odličen odziv, predvsem pri mladih. Kulturni dan v februarju je vsekakor ena izmed priložnosti za predstavitev, zahvale in protokolarne zadeve društva, zato ga z veliko pomočjo osnovne šole tudi primerno proslavimo. Mesec marec je ponavadi čas, da poravnamo račune za preteklo leto, zato se sredi marca dobimo na občnem zboru, kjer se predstavijo rezultati delovanja in predstavijo cilji za naprej. April in maj sta ponavadi rezervirana za gostujoče dramske skupine in pa prireditev Zapojmo v poletje, kjer se predstavijo pevski in drugi talenti iz širše okolice. Junij je v Cerkvenjaku čas, ko praznujemo občinski praznik in vsa društva stopijo skupaj in pričarajo dva tedna neprestanega dogajanja. Tudi naše društvo z različnimi potopisnimi predavanji ter razstavami popestri dogajanje, najbolj znana prireditev v tem času je pa prav gotovo srečanje 'Pod lipo samostojnosti' na gasilskem platoju, kjer po kulturnem programu pripravimo tekmovanje v šaljivih igrah, vse skupaj pa popestri domač ansambel.

Poletje je čas zatišja, vendar smo se vseeno odločili, da malce izbezamo mlajše generacije, ki imajo prav v tem času šolske počitnice. Zato smo se domislili ustvarjalnih delavnic, h katerim osnovnošolski otroci zelo radi pristopijo, hkrati pa vsaj za nekaj ur razbremenimo tudi starše. V začetku junija pa se začnejo tudi že aktivnosti za našo največjo prireditev, festival narodnozabavne glasbe, ki ga priredimo ponavadi drugi vikend v septembru. Festival ima že dolgo tradicijo, je pa tudi izjemen finačni, organizacijski ter medijski zalogaj. Oktobra začnemo spet z našim zimskim kinom, december pa je čas za zimski oziroma predbožični koncert.

Omeniti moramo tudi, da skozi vse leto sodelujemo tudi z drugim društvi (vinogradniško, turistično…) pri njihovih prireditvah, vsaj enkrat letno pa v goste povabimo tudi bolj znane nastopajoče kot so Tadej Toš, ekipa Reporterja Milana, različni humoristi ipd.
V letu 2010 smo končno ustanovili tudi dramsko in pevsko sekcijo, v prihodnosti pa stremimo tudi k ustanovitvi likovne, zgodovinske in pa fotografske sekcije.


NOVO!

Javni razpis za 26. festival narodno-zabavne glasbe Slovenije "SLOVENSKOGORIŠKI KLOPOTEC CERKVENJAK 2013"


Kulturno društvo Cerkvenjak razpisuje 
26. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE z imenom
»Slovenskogoriški Klopotec, Cerkvenjak 2013«

ki bo v petek, 18.10.2013

ob 19.00 uri v Cerkvenjaku.

  Natančnejše razpisne pogoje in prijavnico za festival lahko najdete na povezavi:

...

DRAMSKA SKUPINA KULTURNEGA DRUŠTVA CERKVENJAK VABI 

Po številnih uspešno odigranih ponovitvah predstave Gosposka kmetija  in nekaj mesecih študioznih vaj je dramska sekcija KD Cerkvenjak pripravila novo predstavo:

komedijo
 KLINIKA SV. ANTONA, ki je priredba zgodbe: To imamo v družini, avtorja Raya Conneya.

Režija in priredba: ...

23. festival narodnozabavne glasbe v Cerkvenjaku je uspel!

Ekipa kulturnega društva Cerkvenjak je v letu 2010 resnično zablestela na vseh ravneh. Poleg vzpostavitve dveh novih sekcij nam je uspelo pod streho spraviti tudi naš največji projekt – Slovenskogoriški klopotec narodnozabavne glasbe Cerkvenjak 2010!

Občinstvo je bilo navdušeno (razen ...